Laat een kind weer kind zijn!

Een dag uit het leven van onze kinderen
Hallo!

Mijn naam is Soudi. Ik zit in het derde leerjaar. Samen met mijn mama, mijn grote zus en mijn kleine broer woon ik in Mshomoroni. Benieuwd naar hoe mijn dag er meestal uit ziet?

07.00u: Mama roept mij en mijn broer op. Samen wassen we ons en poetsen we onze tanden. Als ontbijt drinken we Afrikaanse thee: zwarte thee met melk en lekker veel suiker.”

07.30u: Mijn broer en ik wandelen samen naar school. Als we snel zijn, kunnen we nog wat op de schommel spelen.

08.00u: >“Tijd om naar mijn klas te gaan.”                                                                                         We bieden het 8-4-4 systeem aan (meest gangbare schoolsysteem in Kenia) en bereiden onze kinderen voor op de keniaanse staatsexamens.  Momenteel beschikken we zelf over een eerste kleuter klas, tweede kleuter klas, derde kleuterklas en een eerste en tweede leerjaar. Het is de bedoeling om elk jaar een klas bij te maken tot we een volwaardige lagere school hebben.em>.

10.30u: Van al die rekensommen en al dat Engels en Swahili heb ik veel honger gekregen! Van onze school krijgen we gratis ‘uji’. (een granenpap).”

11.30u: 12.30u: Op onze school kan je warm eten kopen. Mijn mama brengt meestal eten naar school. Soms ga ik met mijn broer naar huis voor het middagmaal. Wat ik het liefst eet? Mmmm, chips, kip en spinazie!”                                                                                                

We zijn recentelijk gestart met de aanleg van een ecologische moestuin. Hopelijk kunnen we binnen kort veel eigen gezonde groentjes eten!

14.00u: 16.00u: Naar huis! Als ik thuiskom, ga ik eerst naar de moskee. Daarna maak ik mijn huiswerk. Meestal vraagt mama om water te gaan halen. Terwijl mama het avondmaal klaar maakt, speel ik met mijn broer en de andere kinderen uit de buurt.

20.00u: Tijd voor bed! Ik droom meestal dat ik een eigen auto heb. Meestal rijd ik dan samen met mijn familie in mijn nissan naar Tanzania. Ik zou heel graag eens naar een ander land gaan.”